Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jeremiás 4-5. fejezetei
  2009-05-02 01:03:32, szombat
 
   
 

1 Ha visszatérsz, Izráel, ezt mondja az Úr, hozzám térj vissza, és ha eltávolítod a te útálatosságaidat előlem és nem ingadozol;


2 És [így] esküszöl: Él az Úr! hűségben, egyenességben és igazságban: akkor ő benne áldják majd magokat a nemzetek, és benne dicsekesznek.


3 Mert ezt mondja az Úr Júda és Jeruzsálem férfiainak: Szántsatok magatoknak új ugart, és ne vessetek tövisek közé!


4 Metéljétek magatokat körül az Úrnak, és távolítsátok el szívetek előbőreit, Júda férfiai és Jeruzsálem lakosai, hogy fel ne gyúladjon az én haragom, mint a tűz, és olthatatlanul ne égjen a ti cselekedeteitek gonoszsága miatt.


5 Adjátok hírül Júdában, és hallassátok Jeruzsálemben és mondjátok, és kürtöljétek az országban; kiáltsátok teljes erővel, és mondjátok: Gyűljetek össze és menjünk be az erősített városokba!


6 Emeljetek zászlót a Sion felé; fussatok, meg ne álljatok, mert veszedelmet hozok észak felől és nagy romlást!


7 Felkelt az oroszlán az ő tanyájából, és a népek pusztítója elindult; kijött helyéből, hogy elpusztítsa a te földedet; városaid lerontatnak, lakatlanokká lesznek.


8 Öltözzetek azért gyászba, sírjatok és jajgassatok, mert az Úr haragjának tüze nem távozott el rólunk!


9 Azon a napon pedig, ezt mondja az Úr, elvész a király bátorsága és a főemberek bátorsága, és a papok elálmélkodnak, és a próféták elcsodálkoznak.


10 Én pedig ezt mondom: Oh Uram Isten! Bizony igen megcsaltad ezt a népet, és Jeruzsálemet, ezt mondván: Békességtek lesz! holott a szablya lelkünkig hatott.


11 Abban az időben azt mondják e népnek és Jeruzsálemnek: Száraztó szél [jő] a magas helyekről a pusztában, az én népem leányának útján; nem szóráshoz és nem tisztításhoz való!


12 Erős szél jő onnan reám [is;] azért hát ítéletet mondok ellenök.


13 Ímé! úgy jő fel, mint a felleg, és szekerei olyanok, mint a szélvész, lovai gyorsabbak a saskeselyűknél. Jaj nékünk, mert elvesztünk!


14 Jeruzsálem, tisztítsd meg szívedet a gonoszságtól, hogy megtartassál! Meddig maradnak még te benned a te bűnös gondolataid?


15 Mert hírmondó szava hangzik Dán felől, és Efraim hegyéről vészhirdető.


16 Mondjátok meg a nemzeteknek; nosza, hirdessétek Jeruzsálem ellen: Őrizők jönnek messze földről, és kiáltoznak Júda városai ellen.


17 Mint a mezőnek őrizői, úgy lesznek ellene köröskörül, mert daczoskodott velem! mondja az Úr.


18 A te magad viselete és a te cselekedeteid szerezték ezeket néked; ez a gonoszságod bizony keserű, bizony egész a szívedig hatott!


19 Oh én belsőm, oh én belsőm! Aléldozom, oh én szívemnek rekeszei! Háborog a szívem, nem hallgathatok! Hiszen hallottad én lelkem a kürt szavát, a harczi riadót!


20 Vészre vészt jelentenek; bizony elpusztul az egész föld, nagy hamarsággal elpusztulnak az én sátraim, kárpitjaim egy pillantás alatt!


21 Meddig látok még [hadi] zászlót, [és] hallom a kürt szavát?


22 Bizony bolond az én népem: engem nem ismernek, balgatag fiak ők, és nem értelmesek! Bölcsek ők a gonoszra, jót cselekedni pedig tudatlanok!


23 Nézek a földre, de ímé kietlen és puszta; és az égre, de nincsen világossága!


24 Nézek a hegyekre is, ímé reszketnek; és a halmokra, de mind ingadoznak!


25 Nézek és ímé egy ember sincsen; és az ég madarai is mind elmenekültek.


26 Nézek, és ímé a bő termő föld pusztává lőn; és minden városa összeomlott az Úr előtt, az ő haragjának tüze előtt!


27 Bizony ezt mondja az Úr: Pusztasággá lesz az egész ország, de nem vetem végét!


28 Azért gyászol a föld, és homályosodik el oda fenn az ég, mert szólottam, határoztam, és meg nem bánom és el nem térek attól.


29 A lovasoknak és a kézíveseknek kiáltozása elől elfut minden város, elrejtőznek a sűrűségekbe, és felmásznak a sziklákra: minden város elhagyottá lett, és egyetlen ember sem lakik azokban.


30 És te, elpusztult, mit cselekszel [akkor?] Ha bíborba öltözöl, ha arany kösöntyűkkel ékesíted magadat, és ha festékkel mázolod is ki szemeidet: hiába szépítgeted magadat! Megvetnek téged a szeretőid, életedre törnek.


31 Mert mintha vajudó asszony szavát hallanám, mintha az először szűlőnek sikoltozását: olyan Sion leányának hangja; nyög, csapkodja kezeit: Jaj nékem! mert roskadozik lelkem a gyilkosok előtt.



1 Járjátok el Jeruzsálem utczáit, és nézzétek csak és tudjátok meg és tudakozzátok meg annak piaczain, ha találtok-é egy embert; ha van-é valaki, a ki igazán cselekszik, hűségre törekszik, és én megbocsátok néki!


2 Még ha azt mondják is: Él az Úr! bizony hamisan esküsznek!


3 Uram! a te szemeid avagy nem a hűségre [néznek]-é? Megverted őket, de nem bánkódtak; tönkre tetted őket, de nem akarják felvenni a dorgálást; orczáik keményebbekké lettek a kősziklánál; nem akartak megtérni.


4 Én pedig ezt mondom vala: Bizony szerencsétlenek ezek; bolondok, mert nem ismerik az Úrnak útját, Istenöknek ítéletét!


5 Elmegyek azért a főemberekhez, és beszélek velök; hiszen ők ismerik az Úrnak útját, Istenöknek ítéletét! Ámde ők törték össze egyetemlegesen az igát, és tépték le a köteleket!


6 Azért széttépi őket az oroszlán az erdőből, elpusztítja őket a puszták farkasa, párducz ólálkodik az ő városaik körül; a ki kijön azokból, mind szétszaggattatik; mert megsokasodtak az ő bűneik, és elhatalmasodtak az ő hitszegéseik.


7 Oh, miért bocsátanék meg néked? Fiaid elhagytak engem, és azokra esküsznek, a kik nem istenek; noha jól tartottam őket, mégis paráználkodtak és tolongtak a parázna házába.


8 [Mint a] hizlalt lovak, viczkándozókká lettek; kiki az ő felebarátjának feleségére nyerít.


9 Avagy ne büntessem-é meg az ilyeneket, mondja az Úr, és az e féle népen, mint ez, ne álljon-é bosszút az én lelkem?


10 Menjetek fel az ő kerítéseire és rontsátok, de ne tegyétek semmivé egészen! Távolítsátok el az ágait, mert nem az Úréi azok!


11 Mert igen hűtelenné lett hozzám az Izráel háza és a Júda háza, azt mondja az Úr!


12 Megtagadták az Urat, és azt mondták: Nincsen ő, és nem jöhet reánk veszedelem: sem fegyvert, sem éhséget nem látunk!


13 A próféták is széllé lesznek, és nem lesz, a ki beszéljen bennök: így esik az ő dolguk!


14 Azért ezt mondja az Úr, a Seregeknek Istene: Miután ti ilyen szóval szóltatok: ímé tűzzé teszem az én igémet a te szádban, ezt a népet pedig fákká, hogy megemészsze őket!


15 Ímé, én hozok reátok messzünnen való nemzetet, oh Izráel háza! ezt mondja az Úr. Kemény nemzet ez, ős időből való nemzet ez; nemzet, a melynek nyelvét nem tudod, és nem érted, mit beszél!


16 Tegze olyan, mint a nyitott sír; mindnyájan vitézek.


17 És megemészti aratásodat és kenyeredet; megemészti fiaidat és leányaidat; megemészti juhaidat és ökreidet; megemészti szőlődet és fügédet; erősített városaidat, a melyekben te bizakodol, fegyverrel rontja le.


18 De még ezekben a napokban sem teszlek benneteket egészen semmivé, azt mondja az Úr.


19 Ha pedig az lenne, hogy kérdeznétek: Miért cselekedte mindezt velünk az Úr, a mi Istenünk? akkor azt mondjad nékik: A miképen elhagytatok engem és idegen isteneknek szolgáltatok a ti földeteken: azonképen idegeneknek fogtok szolgálni olyan földön, a mely nem a tiétek.


20 Hirdessétek ezt a Jákób házában, és hallassátok Júdában, mondván:


21 Halljátok csak, te bolond és esztelen nép, a kiknek szemeik vannak, de nem látnak; füleik vannak, de nem hallanak!


22 Nem féltek-é engem? ezt mondja az Úr. Az én orczám előtt nem remegtek-é? Hiszen én rendeltem a fövenyet a tenger határának örök korlátul, a melyet át nem hághat, és ha megrázkódtatják is habjai, de nem bírnak vele, és ha megháborodnak, sem hághatnak át rajta.


23 De ennek a népnek szilaj és daczos szíve van; elhajlottak és elmentek;


24 És még szívökben sem mondják: Oh, csak félnők az Urat, a mi Istenünket, a ki esőt, korai és késői záport ad annak idejében; az aratásnak rendelt heteit megőrzi számunkra!


25 A ti bűneitek fordították el ezeket tőletek, és a ti vétkeitek fosztottak meg titeket e jótól!


26 Mert istentelenek vannak az én népem között; guggolva fülelnek, mint a madarászok; tőrt hánynak, embereket fogdosnak.


27 Mint a madárral teli kalitka, úgy vannak teli az ő házaik álnoksággal; ezért lettek nagyokká és gazdagokká!


28 Meghíztak, megfényesedtek; eláradtak a gonosz beszédben; az árvának ügyét nem ítélik igaz ítélettel, hogy boldoguljanak; sem a szegényeknek nem szolgáltatnak igazságot.


29 Hát ezeket ne büntessem-é meg, ezt mondja az Úr; az ilyen nemzeten, mint ez, avagy ne álljon-é bosszút az én lelkem?


30 Borzadalmas és rettenetes dolgok történnek e földön:


31 A próféták hamisan prófétálnak, és a papok tetszésök szerint hatalmaskodnak, és az én népem így szereti! De mit cselekesznek majd utoljára?!



 
 
0 komment , kategória:  Jeremiás könyve/Ószöv.  
Címkék: szétszaggattatik, útálatosságaidat, megrázkódtatják, szerencsétlenek, elhatalmasodtak, cselekedeteitek, egyetemlegesen, saskeselyűknél, hatalmaskodnak, felebarátjának, elcsodálkoznak, paráználkodtak, megfényesedtek, viczkándozókká, elálmélkodnak, jeruzsálemnek, boldoguljanak, keményebbekké, cselekedeteid, olthatatlanul, megsokasodtak, egyenességben, megháborodnak, jeruzsálemben, szolgáltatnak, tisztításhoz, főemberekhez, távolítsátok, kézíveseknek, dicsekesznek, homályosodik, hitszegéseik, elmenekültek, jeruzsálemet, szolgáltatok, elpusztulnak, erősített városokba, népek pusztítója, napon pedig, király bátorsága, főemberek bátorsága, papok elálmélkodnak, próféták elcsodálkoznak, szablya lelkünkig, magas helyekről, mezőnek őrizői, gonoszságod bizony, szívedig hatott, kürt szavát, harczi riadót, egész föld, pillantás alatt, Uram Isten, Seregeknek Istene,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Illyés Gyula - Milyen hamar.  Popper Péter szavai  A boldog családok mind hasonló...  Elköszönt  Jónás Tamás – Végtelen b...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Sokan azt tartják  A Megváltó szolgálatában  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Alázat  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A kételkedés kezelése  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szép napot kívánok  Szívem  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Adakozás  Régi emberek, akikre máig büsz...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Szívem tiéd  Png csokor  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  s immár én is felragyogva, ért...  Az engedelmesség miért nem vál...  Radikális szeretet  Nem tudhatod  Alázat  A boldog családok mind hasonló...  Szívem tiéd  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  George Byron - Ahogy itt jár -...  A televizió nem a kultúrát kép...  Erdőn  Mindig jusson idő nevetni  Nem méltó hozzád  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akik bántanak téged  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Nagyon különös  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png rózsa csokor  Paul David Tripp Április 20  Szép estét kedves látogatóimna...  Png cica  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png csokor  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png cica  Nem tudhatod  Png kutya  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Jó éjszakát  Alázat  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Erdőn  Facebookon kaptam  A sors  Paul David Tripp Április 21  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
erősített városokba, népek pusztítója, napon pedig, király bátorsága, főemberek bátorsága, papok elálmélkodnak, próféták elcsodálkoznak, szablya lelkünkig, magas helyekről, mezőnek őrizői, gonoszságod bizony, szívedig hatott, kürt szavát, harczi riadót, egész föld, pillantás alatt, ember sincsen, egész ország, kézíveseknek kiáltozása, először szűlőnek, gyilkosok előtt, puszták farkasa, parázna házába, népet pedig, melynek nyelvét, miképen elhagytatok, kiknek szemeik, tenger határának, népnek szilaj, aratásnak rendelt, madárral teli, gonosz beszédben, árvának ügyét, ilyen nemzeten, próféták hamisan, papok tetszésök, szétszaggattatik, útálatosságaidat, megrázkódtatják, szerencsétlenek, elhatalmasodtak, cselekedeteitek, egyetemlegesen, saskeselyűknél, hatalmaskodnak, felebarátjának, elcsodálkoznak, paráználkodtak, megfényesedtek, viczkándozókká, elálmélkodnak, jeruzsálemnek, boldoguljanak, keményebbekké, cselekedeteid, olthatatlanul, megsokasodtak, egyenességben, megháborodnak, jeruzsálemben, szolgáltatnak, tisztításhoz, főemberekhez, távolítsátok, kézíveseknek, dicsekesznek, homályosodik, hitszegéseik, elmenekültek, jeruzsálemet, szolgáltatok, elpusztulnak, cselekesznek, kösöntyűkkel, lakatlanokká, szegényeknek, istentelenek, gonoszságtól, hallgathatok, daczoskodott, tudakozzátok, megtartassál, sikoltozását, hallassátok, elpusztítsa, kürtöljétek, kérdeznétek, kerítéseire, veszedelmet, jajgassatok, megtagadták, lerontatnak, sűrűségekbe, szépítgeted, hamarsággal, fordították, elrejtőznek, világossága, összeomlott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 523
  • e Hét: 6465
  • e Hónap: 10843
  • e Év: 49333
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.